19 d’oct. 2015

Motos i mates

Aquestes setmanes el problema gran anirà relacionat amb la competició de MotoGP. Per tant, treballarem les distàncies, numeració, geometria, estadística... relacionant-ho amb aquesta competició.

FRACCIONS.

Quants pilots de Moto GP són espanyols? I italians? Expressa el resultat en forma de fracció simplificada i en forma de tant per cent (%).

Per practicar: JOCS DE FRACCIONS

MCM (Mínim Comú Múltiple)


Tres equips de Moto GP s'han posat d'acord per realitzar un experiment sobre la durabilitat de les rodes de les motos. És per això que DUCATI TEAM, LCR HONDA i REPSOL HONDA TEAM s'han trobat aquest cap de setmana. Per dur a terme l'experiment han pensat que el pilot de DUCATI comprovarà l'estat de les rodes cada 4 voltes, LCR ho farà cada 5 i REPSOL cada 2 voltes. En quina volta es trobaran tots a BOXES?

Vídeo explicatiu per calcular mcm.

MCD (Màxim Comú Divisor)

Aquest any l'equip de Repsol celebra 30 anys. Per això han organitzat un concurs per escoles on la que guanyi rebrà la visita d'un dels pilots de Repsol. A més han pensat que entre les escoles participants repartiran articles de màrqueting. Tenen 180 gorres, 240 samarretes i 360 caramels. S'han proposat de repartir-ho a parts iguals de manera que cada escola rebi un nombre exacte de gorres, samarretes i caramels. Quin és el major nombre d'escoles que podran beneficiar-se i quina quantitat rebran de cada article?

Vídeo explicatiu per calcular Mcd:



Uns enllaços per practicar:
múltiples

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada